www.eulaliaborrut.com 2012 © | Obres protegides pel Registre de la Propietat Intel·lectual.
eulaliaborrut003011.jpg eulaliaborrut003010.jpg eulaliaborrut003009.jpg
més enllà del dibuix
"Escorç"
"D'esquenes"
"Res per fer"
eulaliaborrut003008.jpg eulaliaborrut003007.jpg eulaliaborrut003006.jpg eulaliaborrut003005.jpg
"Lectura i descans"
"I a més a més"
"La Teresa descansa"
"A Johannes Vermeer"
E.Montfort
Galerista
"(...) Un espai íntim per a la reflexió que juga amb l'empatia de l'espectador i la representació, per tal de trobar un discurs subliminal.
On la naturalitat de les formes humanes, s'endinsa per mitjà de la comunicació corporal, i aconsegueix transmetre un missatge de plaer i de tranquil·litat.
L'abstracció del fons allibera la imaginació de l'espectador i aïlla la complexitat dels cossos per tal de magnificar-los i reforçar així més la sensació d'intimitat i introspecció.
(...) Elevar el dibuix a categoria pictòrica, fusionar l'abstracció i el naturalisme, trencar l'ortodòxia temàtica del nu artístic a l'uníson amb una sensualitat plena de simbolisme (...)"
eulaliaborrut003004.jpg
530 West 25 th street, Chelsea New York
Tel 212-226-4151 / Fax 212-966-4380
Representada per Agora Gallery

Eulàlia Borrut Casas

eulaliaborrut003003.jpg eulaliaborrut003002.jpg eulaliaborrut003001.jpg
Manuel Alcántara
Crític d'Art
"Eulàlia Borrut mostra una obra densa en qualitats plàstiques, sobretot en les seves tonalitats, amb dominants tons d’una rica paleta, a on la figura, d’un traç gestual, de dibuix obert que és l’element dominant però tot i això, perfectament inclosa en la superfície pintada, com si sorgís amb la natural senzillesa d’un ritme pactat amb els tocs que van construint l’obra.
Aquesta sensible espontaneïtat del traç, la textura que no és una dada aclaparadora sino necessària per a establir la dicotomia entre la superfície tractada per la matèria, construint una obra d’atractiva resolució plàstica. És l’obra d’Eulàlia Borrut que la seva manera de pintar parteix de la intuició sensible acabant en l’ordre racional d’on el resultat és el quadre aconseguit.
Aquest ajustament de les parts que van composant el tema, l’exercici gestual i el dibuix intel.ligent, la línea que permet figures i altres temes, i per últim, el tractament de l’anècdota, descobreixen una sensibilitat molt femenina, d’amorosa necessitat de transcendència. Però fonamentalment és que aquesta obra és un desenvolupament plàstic sense fissures. I aquest desenvolupament plàstic d’Eulàlia Borrut m’ha presentat una veritable artista que fins ara desconeixia per la seva pluralitat pictòrica."
"